mandag den 2. juli 2012

Pølsehorn - et sikkert hit

Min mand og datter havde i sidste uge et par dage hjemme sammen, da Trine desværre havde fået børnesår. De havde fået købt ind til pølsehorn men nåede aldrig længere end til at putte sagerne i skabe og skuffer. Derfor gik fredag eftermiddag med at lave pølsehorn til familien og det er altid populært. Jeg har prøvet flere forskellige opskrifter, men jeg vender altid tilbage til en af dem fra Arla. Denne gang havde jeg dog ikke ret meget mælk hjemme så derfor blev det en blanding af mælk og creme fraiche. Det gjorde dem nu ikke ringere. Her er hvad jeg puttede i:

50 g. margarine
3,5 dl. mælk
1,5 dl. creme fraiche
50 g. gær
4 tsk. sukker
1,5 tsk. salt
800 g. hvedemel
20 små kyllingepølser

Margarinen smeltes sammen med halvdelen af mælken. Resten af mælken og creme fraichen røres i. Herefter har det den rette temperatur til at putte gæren i. Gæren røres ud.
Salt og sukker tilsættes og der røres til det er opløst. Herefter tilsættes melet lidt efter lidt og dejen æltes glat. Jeg lod den hæve i ca. 45 min. Dejen æltes godt igennem igen og så er den klar til at lave pølsehorn af. 
Denne gang valgte jeg at trille den til lange pølser som jeg snoede om pølserne. Da alle 20 pølser var pakket ind i dej, var der stadig en del dej tilbage. Dette blev lavet til 2 små brød.
Pølsehornene efterhæver ca. 15 min. og pensles med æg. 
De sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar