Jeg ville gerne prøve noget nyt og det blev til en omgang chokolade småkager. Jeg ved ikke helt hvor jeg har opskriften fra. Den lille lap med opskriften i fin håndskrift har længe ligget bagerst i min bedste bagebog og ventet på en chance.
Ca. 50 stk.
125 g. lyst muscovado sukker
1 æg
1 tsk. vanilleekstrakt
1 spsk. mælk
100 g. havregryn
1 spsk. kakao
1/2 tsk. bagepulver
125 g. mel
150 g. mørk chokolade, groft hakket (maks 55% kakao)
100 g. lys chokolade, groft hakket
Forvarm ovnen til 180 grader.
Margarinen smeltes og afkøles. Derefter piskes margarine og sukker lyst og skummende. Ægget tilsættes og piskes med.
Havregryn, mælk og vanilleekstrakt piskes i.
Mel, bagepulver og kakao blandes og sigtes. Denne blanding røres i med en ske.
Til sidst tilsættes chokoladen og der røres rundt til det hele er godt blandet.
Sættes i klatter på bageplader med 2 skeer.
Jeg brugte en gaffel til at trykke klatterne lidt flade og formede kagerne lidt med fingrene for at gøre dem mere runde.
De bages i ca. 10 min. eller til de er faste i det. De skal helst ikke have for længe for så kan chokoladen godt komme til at smage brændt.
Sådan ser de ud når de lige er kommet ud af ovnen.
Og sådan ser de ud lige inden de bliver spist til en dejlig kop kaffe. Og ja jeg bruger frygteligt meget mælk i min kaffe. Det næste jeg bliver nødt til at investere i er en maskine, der kan lave Café Latte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar