Gaven er en kurv med lidt lækkert. Det hjemmelavede islæt består af biscotti, knækbrød og saltmandler.
Jeg har aldrig tidligere prøvet at bage biscotti, men blev inspireret da jeg læste Lindas indlæg på http://smaaogstorekager.blogspot.dk/. Jeg har dog valgt en lidt anden opskrift som jeg fandt her: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/biscotti-italienske-mandelsmaakager. Jeg har fulgt opskriften og de er blevet gode men næste gang tror jeg, jeg også vil tilføje vanillesukker og mere citronskal.
Biscotti
Revet skal af 1 citron2 æg
150 g. sukker
50 g. smør
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1,5 tsk. salt
200 g. mandler
Smut mandlerne og rist dem ved 200 grader i ca. 15 min. Hak dem groft.
Smelt smørret lad det afkøle. Tilsæt sukker og æg og pisk det sammen til sukkeret er opløst.
Bland mel, bagepulver og salt og ælt det i sukkerblandingen. Ælt til sidst mandlerne i.
Del dejen i 3 og tril til pølser som lægges på plade. Pølserne trykkes flade og bages ved 175 grader i ca. 25 min. Herefter afkøles de lidt, hvorefter de skæres i ca. 1 cm. tykke kager og lægges tilbage på pladen. De sættes tilbage i ovnen i ca. 15 min. Vendes 1 gang undervejs. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
Saltmandler
100 g. mandler1 dl. varmt vand
1,5 spsk. fint salt
5 g. smør
Mandlerne overhældes med vand og tilsættes salt. Der røres til saltet er opløst. Herefter trækker de i ca. 15 min. Vandet hældes fra og mandlerne fordeles på en plade. Smørret skæres i mindre stykker og fordeles over mandlerne. De sættes i en 150 grader varm ovn i ca. 20 min. Vendes et par gange undervejs. Afkøles og gemmes væk til en anden god gang. Og jeg mener gem dem væk. De er afskyeligt gode. Fik aldrig taget et billede af de færdige mandler inden de blev puttet i kurven. Der kommer billeder en anden gang. For jeg skal helt klart lave disse igen.
Knækbrød
2 dl. havregryn1 dl. sesamfrø
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
3,5 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2,5 tsk. salt
1,25 dl. olie
2 dl. vand
Det hele blandes sammen og dejen er ret klistret. Halvdelen af dejen lægges på et stykke bagepapir. Et andet stykke bagepapir lægges over og dejen rulles ud. Det samme gentages med den anden halvdel af dejen. Knækbrøddet bages i varmluft ved ca. 175 grader i 15-20 min. Jeg kan godt lide at de får en del farve men det er jo meget individuelt.
Hej Lotte :)
SvarSletSynes din gave var rigtig flot og det jeg smagte af den var mindst ligeså godt, så nu prøver jeg selv at give mig i bagekunsten :) håber på et ligeså godt resultat som du. Go søndag til dig og din familie.
Hilsen Vibeke
Hej Vibeke
SletTak skal du have. Så vidt jeg har hørt har du ingen problemer med at lave noget der smager fantastisk så jeg er sikker på du nok skal komme frem til et godt resultat.
Kh. Lotte