fredag den 22. juni 2012

Vanille cupcakes med chokoladesmørcreme



En af mine rigtig gode venner havde fødselsdag i fredags, men der havde jeg ikke mulighed for at se hende. Da hun er afløser på mit arbejde, vidste jeg, hun skulle komme i dag og derfor ville jeg overraske hende med en dejlig gang cupcakes.


Havde egentligt planlagt at det skulle være noget lidt vildere end vanillecupcakes, men med en febersyg dreng er der ikke så god tid til at bage. Det skulle dog være en opskrift fra bogen "the hummingbird bakery", da selv samme veninde har givet mig bogen, men aldrig været der når opskrifterne er blevet afprøvet.


Jeg valgte den allerførste opskrift i bogen men ændrede lidt. Her er hvad jeg puttede i:


Giver ca. 18 stk.


125 g. hvedemel
150 g. sukker
1 1/2 tsk. bagepulver
50 g. blød margarine
1 1/4 dl. letmælk
1 æg
1 tsk. vanilleekstrakt


Forvarm ovnen til 170 grader.


Mel, sukker, bagepulver og margarine piskes sammen ved lav hastighed (ellers har man det i hele køkkenet - jeg taler af erfaring). Der piskes til alt er blandet godt sammen. Tilsæt halvdelen af mælken og pisk til det er indarbejdet. Derefter tilsættes resten af mælken, ægget og vanilleekstrakten. Rør til dejen er jævn, men ikke for længe.


Fyld formene ca. 2/3 og bag dem i 20-25 min. I min ovn skal de absolut ikke have mere end 20 min.


Da kagerne var kolde blev de pyntet med chokoladesmørcreme og naturligvis stammer denne opskrift samme sted fra. Her fulgte jeg opskriften til punkt og prikke, selv om jeg absolut ikke synes det er sjovt at piske med håndmikseren så længe. Glasuren bliver bare så meget bedre hvis man gør det. Jeg brugte følgende mængde:


300 g. flormelis, sigtet
100 g.  blødt usaltet smør
40 g. kakaopulver, sigtet
ca. 3 spsk. letmælk


Flormelis, smør og kakao piskes sammen til konsistensen minder som sand. Herefter kommes mælken i en skefuld af gangen. Pisk på fuld hastighed når alt mælken er kommet i. Fortsæt med at piske ca. 5 min og gerne længere til glasuren er let og luftig.


Thor hjalp lidt til med pyntningen. Og pynt kan der aldrig bruges for meget af.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar