søndag den 10. juni 2012

Fuldkornsbrød med honning

Lørdag morgen og vi havde absolut absolut intet blødt brød i huset. Derfor måtte min lille hjælper og jeg i gang. Den fælles indsats resulterede i det dejligste fuldkornsbrød med honning. Vi puttede følgende i skålen:

Fuldkornsbrød med honning:
200 g. fuldkorns hvedemel
300 g. hvedemel
3 dl. vand
25 g. gær
2 spsk. honning
1 tsk. salt

1 ½ spsk. olie

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og honning og rør til det er opløst. Tilsæt fuldkornshvedemelet og så meget af hvedemelet at du stadig kan røre rundt. Rør i dejen i ca. 5 min. Derefter tilsættes det sidste mel og dejen stilles til hævning i 30 min. 
Der røres godt i dejen igen inden den puttes i en form og efterhæver 30 min. Imens opvarmes ovnen til 200 grader. Brødet bages i 30 min. 
Hvis brødet lyder hult når du banker det under bunden er det færdigt.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar