tirsdag den 5. juni 2012

De indledende øvelser

Så er kagen lagt sammen.


Den består af 3 lyse lagkagebunde med hindbærmousse og chokolademousse i mellem.



Lagkagebunde (Springform 24 cm)

6 æg
144 g. sukker
120 g. mel
18 g. kartoffelmel
1 ½ tsk. bagepulver

Æggene lægges i varmt vand til de har stuetemperatur.
Springformen smøres i bunden og beklædes med bagepapir. Lad være med at smøre siderne på springformen.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggehviderne stive.
Blommer og sukker piskes grundigt til massen er lys og skummende.
Bland kartoffelmel, bagepulver og mel.
Sigt melblandingen i blomme og sukkermassen og bland grundigt. Vend derefter med det samme det stiftpiske æggehvider i.
Hæld dejen i formen og sæt den i en 175 grader varm ovn i ca. 40-45 min. Ovnen må ikke åbnes de første 30 minutter. Kagen tages ud så snart den er fast at røre ved.
Afkøl kagen i formen på en bagerist. Når den er kølet, skæres den forsigtigt fri fra kanten og vendes ud på bageristen.
Skal afkøle helt inden den skæres i 3 bunde.




Senere (vente, vente, vente) skal jeg til det rigtig sjove. Nemlig at betrække og pynte kagen. Det er dog først i morgen dette arbejde skal udføres. I aften står den på motion, pyh. Det er jo nødvendigt for at kunne indtage alle de mange herlige kalorier i morgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar