lørdag den 1. september 2012

Æbletærte


Der har været lidt stille på bloggen da jeg har haft travlt med andre ting end bageriet. 

I sidste uge var jeg en tur i København med en dejlig veninde. Vi tilbragte en dag i tivoli og en dag med at shoppe. Turen i tivoli sluttede vi af med en utroligt lækker middag på Brdr. Prices restaurant. Det var en fantastisk oplevelse fra start til slut. Da vi kommer ind og fortæller vi har bestilt bord er kommentaren. Jamen velkommen til, vi er vel nok glade for at i kommer. Denne meget positive stemning fra personalet fortsætter bare og på et tidspunkt bemærker jeg at en af tjenerne nærmest danser/hopper rejehop ned af den lille trappe midt i restauranten. Det var smittende. Jubii.
Maden var selvfølgelig også vildt lækker, men det havde jeg forventet. Det var simpelthen stemningen der gjorde oplevelsen til noget helt specielt.

Nå men nok om det. I aftes var det igen tid til at lave lidt på bagefronten og jeg ville gerne prøve at lave noget med kondenseret mælk. Jeg faldt over en opskrift fra Lone Landmand på en utrolig nem æbletærte. Jeg havde desværre ikke noget rørsukker hjemme så den blev lavet med almindeligt sukker. Hvordan rørsukker påvirker smagen aner jeg jo ikke, men med alm. sukker smager den himmelsk. Ikke for sød og dejlig svampet og karamelagtig.

Æbletærte

250 g. sødet kondenseret mælk
50 g. smeltet smør
2,5 spsk. sukker
0,5 tsk. bagepulver
1,25 dl. hvedemel
1 stort æble

Mel, sukker og bagepulver blandes og smøret røres i. Dejen trykkes straks ud i tærteformen. Æblet skrælles, kernerne fjernes og det skæres i skiver. Skiverne fordeles på bunden og den kondenserede mælk hældes over. Tærten sættes i en 150 grader varm ovn i ca. 15 min. Herefter hæves temperaturen til 175 grader og tærten bages yderligere 55 min.
Jeg serverede den med creme fraiche.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar