Der var ca. 230 gram tilbage af solbærsylten, som jeg blendede og varmede op. Da jeg syntes den var lidt for syrlig som kagefyld fik den lidt ekstra sukker (ca. 4 spsk.). Derefter puttede jeg 2 blade husblas i den varme puré. Mens den stod til afkøling piskede jeg 3 dl. fløde til blødt skum. Da min elpisker ikke har det for godt måtte jeg igang på god gammeldags maner med et piskeris. Pyh jeg fik varmen.
Da jeg var færdig med at piske var puréen tilpas i temperatur. Jeg blander altid først en skefuld flødeskum i den varme masse og derefter vender jeg det hele sammen. Moussen skal stilles koldt i min. et par timer, men jeg laver den gerne dagen før jeg skal fylde kagen.
Jeg har købt mig en ny bog om kager og den er bare genial. Den hedder "the essential guide to cake decorating" og er fra Murdoch Books. Den er fyldt med gode ideer men også med flere gode opskrifter på selve kagen.
Denne Mud Cake er den første jeg har prøvet fra bogen og smagen er virkelig god. Jeg gjorde dog den fejl at jeg ville skære den i bunde allerede sammen dag som den var bagt. Det gik men den smuldrede og var ret porøs. Næste gang skal den have lov til at hvile i køleskabet til næste dag inden jeg skærer i den.
Mud Cake (20 cm. springform)
190 g. chokolade
4 tsk. pulver kaffe
140 ml. vand
220 g. mel
1,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. fint salt
40 g. kakao
0,25 tsk. natron
420 g. sukker
3 æg
6 tsk. olie
95 ml. mælk
Margarine, chokolade, kaffe og vand smeltes ved svag varme. Imens sigtes mel, bagepulver, salt og natron sammen. Sukkeret tilsættes til melblandingen. Æg, olie og mælk piskes sammen.
De 3 blandinger vendes sammen og fyldes i formen.
Kagen bages ved 160 grader i ca. 1 time og 40 min.
Rundt om kagen er der marcipan og på toppen er den pyntet med fløde og hjertekrymmel fra dr. oetker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar