I dag har jeg bagt lagkagebunde. Det er første gang jeg forsøger mig med at bage dem enkeltvis, men det er helt klart det jeg vil gøre i fremtiden. Sikke nemt det er og så skal jeg ikke i gang med at dele kagen bagefter. Det har jeg nemlig ikke altid lige stort held med.
Til 1 bund i en 24 cm springform har jeg brugt:
2 æg
80 g. sukker
½ tsk. vanillesukker
½ spsk. vand
lidt salt (mindre end en knivspids)
60 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
Mel og bagepulver blandes og stilles til side sammen med en sigte.
Æg, sukker, vanille, vand og salt piskes sammen. Der skal piskes længe. Jeg piskede i 12-15 min. Massen skal blive helt hvid og meget tyk.
Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt i æggemassen. Det er vigtigt man er forsigtig så man bevarer mest muligt luft i dejen.
Jeg synes det er nemmest med et stort piskeris. På den måde får man vendt melet nemt i og bevarer luften rigtig fint.
Bunden fyldes i formen og glattes forsigtigt ud så den er lige tyk over det hele. Herefter bages den ved ca. 175 grader i 12 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar